SON DAKİKA

ÜNİVERSİTEDE DENİZ ÇAKIR'IN BAŞARISI KONUŞULUYOR

ÜNİVERSİTEDE DENİZ ÇAKIR'IN BAŞARISI KONUŞULUYOR
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu'da Üniversite okuyan, Bolulu kardeşimiz Deniz Çakır'ın bir başarı hikayesinden bahsedeceğiz. 

Abant İzzet Baysal üniversitesi tarih bölümü son sınıfta okuyan Deniz, Osmanlı tarihi ile yakından ilgilenmeye başladı. Öğretmeni Levent Düzcü'nün de desteğiyle kitap çıkarmaya karar verdi. İsterseniz bu başarı hikayesini birde kendisinden dinleyelim.

“Lise zamanından bu yana tarihe pek fazla ilgim vardı. Bolu Abant İzzet baysal Üniversitesi tarih bölümünü kazanınca bu ilgim akademiye doğru ilerlemeye başladı. İkinci sınıfta sunumunu yapmış olduğum valide kösem sultan konusu ile Osmanlı sarayındaki kadın konusuna Yönelme fikri beni cezbetmişti. Sayın levent Düzcü hocam bu yolda İlerleyeceğimi söylediğinde, yapabileceğime inancım artmıştı. Yaklaşık üç yılımı alan bu eserde asıl padişahın kadın olduğunu vurgulamak istedim. Bu süreç benim için sancılı ve heyecan verici oldu. Yazma aşamasında yer yer sıkılıp pes etsem de doğru tarih araştırmacılığından kaçınmadım. Elimden geldiğince doğru bilgiler vermek ve Osmanlı sarayındaki valide Sultanlar hakkında yeterince bilgiye sahip olmak istedim. Her ne kadar sancılı bir süreç olarak geçse de anne karnından çıkan bir bebek misali kitabımı elime aldığımda içselleştirdiğim duygu paha biçilmezdi.

Bir kaç Tv Kanalından Osmanlı tarihi ile alakalı belgesel çekimleri teklifleri gelmeye başladı. Benim kitaplarımdan yararlanılacağı söylendi. Bu benim için gurur verici oldu. Başka eserler ile kendimi daha çok geliştirip, hedeflerimi yüksek tutuyorum. Bolu'da bazı noktalarda kitaplarım satışa çıktı. Dileyen Kuray Kültür Evinde, Metin AKGÜL bey ile irtibata geçebilirler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Harun Öztürk (4 ay önce)
    Deniz hanıma başarıların devamını diliyorum Bolumuzun gururu
    0
    0
    Yanıtla